Terug naar nieuwsoverzicht

World of Coffee Amsterdam: Proeven, leren en netwerken

Door Koffie & Thee Nederland | 15 juni 2018

Van 21 t/m 23 juni strijkt het grootste koffie-evenement van Europa neer in de Rai Amsterdam. Deze door Specialty Coffee Association (SCA) georganiseerde vakbeurs trekt duizenden barista’s, koffiebranders, inkopers en horecaprofessionals. Zij kunnen drie dagen hun hart ophalen met inspirerende lezingen, proeverijen in de cupping room en het ontdekken van de nieuwste producten en innovaties. In de Roaster Village zijn meer dan 50 gespecialiseerde koffiebranderijen uit heel Europa te vinden. Bij de 200 standhouders is er de mogelijkheid om te leren en te netwerken.Tijdens het evenement zijn er vijf hoofdthema’s: Sociale ontwikkeling en gelijkheid, Duurzaamheid en transparantie, Wetenschap en innovatie, Landbouw en koffieverwerking, Koffiebranden en verkopen.

World Barista Kampioenschappen

Naast de vakbeurs worden ook de World Barista Kampioenschappen gehouden. Meer dan 60 nationale baristakampioenen strijden om deze titel. De kanshebbers serveren aan de jury hun beste koffie. Na zien, ruiken en proeven kiezen zij op zaterdag 23 juni tijdens de finale de World Barista 2018. Nederland wordt vertegenwoordigd door Lex Wenneker. Hij stond eerder al in de finale van het wereldkampioenschap.

Colombia

Elk jaar staat er een ander oorsprongsland centraal. Dit jaar de eer aan Colombia. Ontmoet koffieboeren, leer meer over de koffieteelt in dit land of proef de koffie tijdens verschillende cuppings.

 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.worldofcoffee.org